“Kundalini – Poarta către înalta conştienţă”- Citate explicative din carte

Univers 2 “Kundalini – Poarta catre inalta constienta”, scrisa de Ravindra Kumar si Jytte Kumar Larsen

 [ Kundalini Poarta catre inalta constienta- ne invata cum putem experimenta renasterea spirituala. Descrie cele sapte planuri ale universului, proprietatile sufletului si dovezile stiintifice ale existentei sufletului, ca si numeroasele metode de a atinge inalta constienta prin trezirea Kundalini.

…Experientele mele cu lumina divina au inceput in 1984, in timp ce practicam meditatia…deodata am auzit un sunet slab, ca si cum electricitatea ar fi parcurs distanta dintre doi poli, ochii mi s-au marit si am vazut o coloana de lumina inalta de 15 cm si lata de 10 cm care statea la un metru si jumatate de capul meu. Uimit de priveliste, am privit in jur sa vad sursa acestei lumini, dar nu am gasit nimic. La scurt timp lumina a inceput sa palpaie, s-a deplasat spre stanga, in timp ce-si reducea dimensiunile, disparand complet dupa ce se deplasase aproximativ un metru. Aceasta lumina era deosebit de luminoasa, dar nu mi-a afectat ochii, mai degraba m-am simtit incantat. Dupa aceasta intamplare, credinta mea in Dumnezeu a crescut. Am devenit mai fericit, mai putin preocupat de activitatile exterioare din jurul meu si mai preocupat de gandurile si sentimentele mele despre Dumnezeu…

…La scurt timp dupa trezirea energiei Kundalini in 1987, am primit o prima cunoastere a diferitelor subplane in astral. Am calatorit in aceste locuri de lumina si am vazut conditii de viata similare cu cele de pe pamant. O diferenta era aceea ca legile fizicii acolo nu aveau valabilitate. Oamenii traiau in corpurile lor astrale, in aparenta similare cu corpurile lor fizice de pe pamant. Cateodata ma gaseam in dimensiuni mai inalte decat cea din astral fara un corp fizic. Existenta mea era fie ca o minge de lumina sau pur si simplu fara nici o dimensiune.

Acolo nu era soare sau luna si nici o umbra de nici un fel. Astfel de planete sunt regiuni spirituale care constituie trei sferturi din creatie, in timp ce doar un sfert din creatie are viata in cadrul unui system solar ca al nostru.

Le-am experimentat personal ca stari de constiinta fara forma. In timpul acestui process, puteti vedea visele care se formeaza in cele 4 etape descries de Jung si altii. In etapa finala ati putea sa vedeti manifestarea unui Dumnezeu infinit in forma concreta care va este cea mai potrivita.

Prin aceste experiente am primit dovada ca sunt un suflet nemuritor care a trait o viata de apoi folositoare si fericita si ca am o asociere in iubire cu Dumnezeu. Nu mai este nevoie sa spun ca nu mai este loc pentru anxietatea mortii in viata mea si ca privesc inainte la ziua cand voi trece in partea cealalta.

Putem sa ne alegem metoda proprie pentru a ajunge la o constiinta superioara. Totusi metoda recomandata este cea a Caii Integrale., prezentata in ultimul capitol al acestei carti – o cale care poate in cele din urma sa conduca la iluminarea spirituala.

Kundalini se ridica catre trezire prin cele sapte ceakre centrale (vortexuri de energie). In afara corpului calatoreste catre sferele superioare in timpul somnului,cand chakra a treia, cunoscuta sub numele de chakra Manipura sau chakra plexului solar, se trezeste. Cunoastem ca dragostea neconditionata este rezultatul trezirii chakrei a patra, Anahata sau ceakra centrala a inimii…Fericirea si bucuria interioara sunt acum emotiile tale si un zambet placut iti apare natural pe fata. Devii indiferent la evenimentele trecatoare care te inconjoara.

Deschiderea chakrei Vishuddha, sau ceakra centrala a gatului, iti da puterea discursului clar si eliberarea de boala. Acesta este un motiv pentru care yoghinii arata mai tineri decat varsta lor reala.

Deschiderea chakrei a sasea, numita Ajna sau chakra dintre sprancene, a celui de-al treilea ochi, insoteste experientele de moarte ale Eului. Eul se fragmenteaza in mii de bucati si apoi urmeaza renasterea spirituala. Fara Eu precum copiii, sunteti pregatiti sa intrati in imparatia lui Dumnezeu. Amintiti-va cuvintele Domnului Iisus Hristos, care a spus ca numai aceia care sunt precum copiii pot intra in imparatia lui Dumnezeu. Aceasta imparatie este in interiorul tau. Aici esti fericit in mod neconditionat si nepreocupat de evenimentele lumii materiale, deoarece ai gasit sursa de fericire materiala si permanenta.

…duse sunt toate dependentele de sursele temporare de placere si distractie, precum alcolul, fumatul sexul, castigul la loterie, intalnirile sociale, privitul la televizor, cumparaturile sau calatoriile. Devii independent de lucrurile materiale si traiesti ca o persoana multumita si implinita, fara alte pretentii. In acest mod traieste o persoana eliberata sau un yogin.

O persoana care ajunge la acest nivel este cunoscuta ca renascuta, dupa cum spunea Domnul Iisus Hristos. Renasterea are loc cand energia spirituala latenta se trezeste. Corpul fizic primit la prima nastere este spiritualizat in cursul celei de-a doua nasteri.

Odata cu cea de-a doua nastere, intram automat in imparatia Cerurilor sau in dimensiunile superioare.

 Sapte este un principiu fundamental al universului si un numitor comun in diverse credinte si traditii din intreaga lume. Constiinta umana are sapte nivele; universul este format din sapte dimensiuni sau plane….Cifra sapte apare in acorduri in cele sapte note fundamentale ale muzicii occidentale. Muzica Indiana are deasemenea sapte note de baza. Exista sapte culori la curcubeu. Elementele atomice sunt aranjate in cele sapte straturi in tabelul elementelor periodice. In Cabala , sapte sefirot corespunde celor sapte niveluri ale substantei. In metafizica exista cele sapte chakre majore. Cercetatorii moderni ai creierului  si ai nivelurilor de constiinta folsesc o interpretare simbolica pe sapte nivele.

Un cercetator a spus: “Daca structura pe cifra sapte este o proprietate cosmica, atunci ar putea reprezenta o limitare impusa de modelul creatiei in generarea realitatii spatio-temporale.”

Fizicienii au deasemenea ceva nou de spus in legatura cu modelul creatiei si indivizii care exploreaza alte dimensiuni ne pot da alte indicii.

Eu personal sunt de acord ca structura in baza cifrei sapte este o proprietate cosmica si ca un model al creatiei impune o limitare in generarea realitatii spatio temporale. Am dat detalii in alta parte in ceea ce priveste cele sapte nivele ale transformarii prin deschiderea tuturor celor sapte chakre, dupa trecerea Kundalini. Sri Aurobindo a declarat ca purusha exista la toate nivelele de existenta.Purusha inseamna energie masculina si inteligenta. El este echilibrat de catre prakriti, energia feminina sau emotionala. Toate fiintele contin purusha si prakriti, ca si potential de a le aduce la armonie.

 Suntem un suflet nemuritor, sau Atman, care trece prin stadii de ignoranta, in ascensiunea noastra prin nivelele de constiinta. Sufletul are puteri paranormale. Oamenii de stiinta compara rezultatele acestor persoane cu obiectele cuantice. Putem alege diverse metode pentru a ne ridica constiinta la niveluri superioare. O metoda verificata este trezirea kundalini, energia spirituala latenta existenta in fiecare dintre noi.

Proprietatile sufletului la cele sapte nivele pot fi descries dupa cum urmeaza:

Niveluri de trezire

Nivelul 1:

Timpul inconstientei si al carmei este inceputul, cand suntem preocupati de supravietuire. Train in frica, suntem ignoranti fata de legaturile care exista intre toate fiintele vii. Oamenii de la acest nivel isi ignora vocea interioara, nu inteleg legea karmei, se tem de o putere din afara lor si actioneaza intrun mod egoist, facandu-si griji cu privire la recunoasterea lor. Dragostea, in sensul spiritual nu s-a trezit inca in ei.

Nivelul 2 :

Constiinta aici este similara nivelului 1, dar oamenii au inceput sa se iubeasca, sunt mai putin preocupati de sine si mai putin tematori. Ceilalti sunt speriati de ei. Desi ocazional se intorc la vechile obiceiuri, inimile lor sunt deschise catre ceilalti.

Nivelul 3:

La acest nivel se dezvolta credinta in spiritualitate; credinta in unitate depaseste credinta in separatie. Intelegand cauzele si efectele, (ceea ce trimitem este ceea ce primim inapoi), ei isi accepta responsabilitatile si legea karmei. Cativa urmeaza o cale spirituala cu un mod de intelegere spiritual si toti fac pasi in directia pozitiva catre un system de credinte mai generos. Ei risca fiind deschisi emotional, si inteleg similaritatile dintre ei insisi si altii.

Nivelul 4:

La acest nivel unii mai au de echilibrat karma si lectii de invatat prin incarnari viitoare. Traind diferite vieti, indurand timpurile dificile de la nivelele 1, 2 si 3, ei se deschid catre o intelegere superioara a realitatii. Sunt iscoditori, se integreaza in organizatii de natura metafizica sau spirituala si incep sa caute adevarul.

Batalia dintre dependentele fizice si valorile spirituale este semnul nivelului 4. Revenirea din dependente are loc la acest nivel. Lipsa de permanenta a lumii fizice este realizata si detasarea apare. Ei se bucura de lectiile pe care le-au invatat si de valorile la care au revenit. Intampina viata cu o inima deschisa si asta poate fi independent de o religie organizata. Ranile si durerile lor se vindeca, actele negative sunt indreptate, responsabilitatile sunt asumate si se dezvolta un interes pentru evolutia spirituala. Multe suflete la acest nivel pot sa treaca la nivelul 5  sau aleg sa coboare inapoi pe pamant si sa-si ajute semenii. Acestia sunt ingerii sau avatarii.

Nivelul 5:

Nemaicrezand in nevoia de efort sau conflict, sufletele nivelului 5 nu mai sunt fascinate sa se reintoarca pe pamant. La acest nivel este manifestata realizarea unicitatii cu Dumnezeu si intreaga creatie. Nivelul 5 este inceputul Nirvana. Sufletul, cand se incadreaza la acest nivel, nu mai este necesar sa se incarneze, desi optiunea ramane. Aici sufletele nu mai traiesc experienta durerii sau resentimentului, nici nu-l blameaza pe Dumnezeu pentru creatie. Dragostea neconditionata este caracteristica acestui nivel. Aici sufletele sunt profesori si ghizi. Karma lor a luat sfarsit, iar credintele negative sunt eliminate. Ei sunt ingerii.

Nivelul 6:

Acesta este nivelul beatitudinii si nu poate fi evaluat cu unitatile de masura pamantene. Sufletele la acest nivel au depasit constiinta limitata si in curand intra in nivelul 7.

Nivelul 7:

Acesta este nivelul constiintei universale]

[ Creatia ofera sufletului o oportunitate sa transforme lumea si sa se dezvolte pana la potentialul maxim posibil. Un numar nelimitat de vieti ii sunt permise fiecarui suflet pentru a participa la viata pamanteana. Perfectiunea deja exista, dar fiecare suflet trebuie sa ajunga la aceasta realizare a perfectionarii individuale. Perfectiunea necesita sufletului sa treaca printr-o varietate de “experiente pamantene”, pana cand realizarea Sinelui este realizata…

…Un  suflet poate sa se nasca in barbat sau femeie intro serie de vieti…Sufletul alterneaza intre incarnarile de barbat si femeie pentru a experimenta ambele aspecte ale vietii, pana cand un echilibru intre natura masculina si feminina este realizata.

Acesta este scopul procesului de evolutie pe pamant, promovat de diferite credinte si traditii. Ardhanareeshwara, figura jumatate barbat, jumatate femeie a lui Shiva din India, hermafroditul in iudaism si Gnosticism si zeii/zeitele androgini din mitologia greaca, toti arata spre aceasta realitate ((avem si noi acest chip pus de Doamna pe una din reviste, chipul Domnului Iisus, din cate stiu eu!!!))….

Un suflet se naste uneori ca o persoana saraca, alteori ca o persoana bogata, pentru a experimenta ambele situatii si, in cele din urma, sa ajunga la un echilibru. Uneori cineva se naste ca un opresor, alteori ca un om sarac. Uneori cineva se naste in Occident, alteori in Orient…”]

    ((   Si  profesorul roman, Scarlat Demetrescu scria aceste lucruri in jurul anilor 1936 in cartea “ Din tainele vietii si ale universului”!! …))

Citate din cartea : “Kundalini – Poarta catre inalta constienta”, scrisa de Ravindra Kumar si Jytte Kumar Larsen, Ed. Dao Psi, Buc.. 2006

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.