15 August 1998 – Transformarea trupului fizic al Doamnei Desanca în trup de Lumină – având mărturia a sute de oameni

“Te iubesc Marie, îți

iubesc lacrimile de pe

fața-ți tristă, îți iubesc

mâinile care l-au îngrijit

pe Domnul nostru Isus,

te iubesc mamă

a celui mai , mai frumos

chip – din univers”

Desanca Nicolai

 

         

            Referindu-se la Maria, Maica Domnului, Doamna ne spunea că, aici, pe Pământ, Ea a fost doar Maria, mama Mântuitorului, dar, acolo Sus, în lumea de Lumină, Ea este cea mai iubită, cea mai apropiată ființă de Dumnezeu, …și… un pic mai mult… !

Fiul este icoana Tatălui, iar Duhul icoana Fiului,

 prin care Hristos, locuind în om,

dă acestuia asemănarea cu Dumnezeu.  

 ( Sfântul Ioan Damaschin )

                   În 15  august 1998, de sărbătoarea religioasă a Adormirii Maicii Domnului, sute de oameni, prezenți în curtea Templului Luminii din Arad, au văzut cum trupul Doamnei Desanca s-a transformat într-o lumină orbitoare și în locul acestuia a fost văzut, în acea lumină orbitoare, Domnul Iisus Christos.

             Lumina aceea colorată, asemeni unui curcubeu, care o înconjura pe Doamna și statuia Domnului Isus din colțul curții și lumina ce radia de la Doamna pe fețele tuturor celor prezenți în bazin sau în jurul bazinului este ceva ce nu se poate uita ușor !

           S-a întâmplat la a doua grupă de oameni care intrau în bazinul din curtea Templui, pentru Botezul cu Lumina, făcut de Doamna și în afara Templului. Era un obicei al zilelor de sâmbătă, la plecarea oamenilor spre casele lor și la Zilele de Mare Sărbătoare, o binecuvântare în plus.

            Pentru că erau foarte mulți oameni, nu au putut intra toți deodată în bazin (bazinul era umplut cu apă de 5-10 centimetri, deci oamenii intrau cu picioarele în apa doar până la glezne, cel mult !). Oamenii care au intrat la primul Botez, au rămas să vadă și al doilea Botez, al celor rămași …si astfel,  au văzut cu ochii lor straniul fenomen.

             Momentul nu a putut fi surprins nici în fotografii – pe vremea aceea nu se făceau fotografii cu Doamna decât rar, iar reprezentanții televiziunii, care au fost prezenți la acea zi de sărbătoare și au filmat – li s-a dat voie – au filmat prima grupă de oameni care a intrat în bazin și apoi au fost invitați la sala de protocol, pentru discuții cu Doamna, pentru culegerea de date necesare prezentării materialul filmat în ședințe și în curtea Templului, material ce a fost difuzat ulterior, la televiziunea locală Făgăraș în serial.