Câteva  idei despre situația actuală a virusului și bolii determinate de acesta – COVID – 19

Câteva idei despre situația actuală a virusului și bolii determinate de acesta – COVID – 19

Câteva  idei despre situația actuală a virusului și bolii determinate de acesta – COVID – 19

Adrian Streinu Cercel spunea recent că această zăpadă care a căzut acum este cel mai mare bine ce ni se putea întâmpla, să nu o întoarcem (la propriu). De ce ? Pentru că ne izolează cel mai bine de virusul de afară, care există, în cantități foarte mari…ESTE ÎN AER,…S-A DEPUS PE PĂMÂNT…

De ce așa mult? Cum a ajuns în atmosferă atât  de mult și de ce este atât de virulent… este o altă problemă… și din moment ce oamenii în acest moment au metode limitate și nu tocmai eficiente de a-l omorî este cel mai bine SĂ NU ÎL IA ȘI SĂ NU ÎL ADUCĂ ÎN LOCUINȚA UNDE SE IZOLEAZĂ TOCMAI DE EL.

Ce este un virus de fapt?

 Dexul ne spune că virusul este un ” Agent patogen, invizibil cu microscopul obișnuit, care se reproduce numai în interiorul celulelor vii și provoacă diverse boli infecțioase”. Deci el  poate trăi un timp anume (mai scurt sau mai lung) în exteriorul corpului uman dar se poate reproduce/multiplica doar pe o celulă vie și produce boala. Cum îl putem lua? Prin aer sau atingere directă, agățându-se de corpul uman, pe haine, pe încălțăminte sau particole/stropi ce sunt degajate de vorbire/tuse,etc.

Ce ne poate ajuta?

-Spălarea frecventă a mâinilor recomandată de OMS cu apă caldă și săpun cel puțin 20 de secunde.

-Spălarea pe mâini când ajungi acasă sau la serviciu.

-Utilizarea unui dezinfectand/dispozitiv de dezinfectare pentru mâini ce conține cel puțin 60% alcool urmată de o spălare cât mai curând a acestora.

-Nu vă atingeți fața (gura,ochii,nasul) cu mâinile care nu au fost spălate.

-Acoperiți-vă nasul și gura când tușiți cu un țesut sau cu mâneca – nu cu mâinile.

– Puneți masca utilizată sau mănușile utilizate imediat la coș, fără a atinge părțile exterioare ce puteau intra în contact cu virusul.

-Când veniți din exterior spălați-vă mâinile și după dezinfectarea lor – principalul punct de infectare – spălați-vă întregul corp, faceți o baie și spălați-vă hainele ce puteau intra în contact cu virusul, spălați-vă încălțămintea.

-Evitați persoanele ce prezintă semne de îmbolnăvire.

COVID-19: cum se tratează coronavirusul acasă

       Dacă aveți febră sau o tuse continuă nouă, ar trebui să vă auto-izolați imediat. Cei care suferă de o boală ușoară nu trebuie să solicite asistență medicală.

       Cu toate acestea, ar trebui să utilizați un instrument de verificare a coronavirusului  pentru a afla ce să faceți în continuare dacă:

-nu puteți face față acasă

-starea se înrăutățește

-încă aveți febră, vă simțiți rău sau aveți alte simptome după osăptămână

-nu puteți face sarcini de zi cu zi, cum ar fi să citiți, sî vă ridicați din pat, să vă uitați la televizor,telefon,etc.

Ce ar trebui să faceți:

– Beți multe lichide: apă suficientă, ceaiuri calde/fierbinți, supe calde.

– Nu alcool, nu tutun.

– Nu există vaccin sau tratament medicamentos momentan dar urmăriți sfaturile medicilor ce tratează momentan în spitale această boală și aflați ultimele recomandări competente

– Întăriți-vă imunitatea organismului prin metode diverse cunoscute

– Creșteți protecția energetică a corpului prin energizări utilizate de terapiile alternative

– Credința și rugăciunea sunt ajutoatorele prin care Cel ce v-a dat viață poate fi mereu alături de voi spre a vă ajuta

Cunoașterea semnelor și a simptomelor

        Este important să putem detecta semnele COVID-19, astfel încât să putem acționa rapid dacă trebuie. Deoarece COVID-19 face parte din familia coronavirusului care include SARS, MERS și răceala comună, multe dintre simptomele sale sunt respiratorii și asemănătoare gripei.

        Dacă nu aveți febră , este puțin probabil să fiți infectat, deși unele persoane sunt capabile să fie infectate și să transmită virusul fără simptome. În mod obișnuit, nasul curgător și strănutul nu sunt simptome ale acestui virus.

       Conform unui studiu publicat în The Lancet , proporția de persoane infectate cu următoarele simptome ale infecției cu SARS-CoV-2 este:

-febra – 985

-tuse – 76%

-scurtă respirație -55%

-durere musculară sau oboseală – 44%

-tuse cu spută – 28%

-cefalee – 8%

-Tuse cu sânge – 5&

      Păstrarea casei curate și dezinfectate va preveni răspândirea coronavirusului și a oricărui alt virus. Dacă nimeni din gospodăria dvs. nu prezintă simptome sau nu a fost diagnosticat, atunci șansele ca virusul să trăiască pe o suprafață din casa dvs. sunt mai puține.

     Cele mai importante suprafețe de curățat în mod regulat sunt cele pe care le atingeți cel mai des. Acest lucru va reduce probabilitatea ca virusul să se transfere de pe o suprafață pe mâinile tale.

      Momentan nu este încă clar cât de mult poate supraviețui virusul în afara corpului, dar un studiu recent  realizat în SUA a  descoperit că acesta poate dura pe suprafețe din oțel inoxidabil și plastic până la trei zile. O mulțime de factori precum temperatura exterioară afectează această rată de supraviețuire și nu este clar dacă doar selectarea unui număr mic de viruși este suficientă pentru a transmite infecția. 

       Stabilirea unei rutine de igienă cu niște pași simpli, zilnici preventivi, poate contribui la evitarea răspândirii virusurilor respiratorii. Ștergerea zonelor cu trafic ridicat va reduce răspândirea virusurilor în zonele care vin în contact cu diverse persoane pe parcursul zilei.

      Suprafețele de pe podea primesc zilnic o cantitate mare de trafic. Dacă pantofii exteriori nu sunt îndepărtați sau dacă animalele de companie locuiesc în casă, există un risc suplimentar de a aduce bacterii și viruși din exterior; prin urmare, este vital ca suprafețele podelei să fie nu doar curățate, ci și dezinfectate corect.

         Nu este suficient să faceți o curățare generală la câteva zile. Ar trebui să vă faceți un obicei de a curăța și dezinfecta suprafețele cel puțin o dată pe zi.

Surse informații:

https://patient.info/news-and-features/covid-19-coronavirus-what-to-do-if-you-need-to-see-a-gp-or-get-medication
https://patient.info/news-and-features/covid-19-do-you-need-to-disinfect-your-home

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*