O analiză a adevăratelor cauze ale hipertensiunii arteriale ... şi nu numai !

O analiză a adevăratelor cauze ale hipertensiunii arteriale … şi nu numai !

hipertensiune arteriala
Mi-a plăcut foarte mult o analiză facută într-un articol citit pe un blog – FORUMUL SĂSĂTĂŢII, un forum de discuţii pe teme de sănătate şi o redau mai jos
[…Medicina nu cunoaşte cauza hipertensiunii arteriale asşa, ba chiar mai mult, se consideră că  NICI NU EXISTĂ O CAUZĂ !
“La majoritatea persoanelor nu există o cauză determinantă pentru apariţia hipertensiunii arteriale.”Boala este descrisă şi clasificată în “hipertensiune arterială esenţială sau primară”, dar depre cauzele bolii nu se ştie o iota în mod sigur !

Ce medicamente se dau în cazul hipertensiunii arteriale de către medicina clasică ?
Medicamentul standard la hipertensiunea arterială şi pe care îl primesc aproape 100% din pacienţi este un medicament care conţine o substanţă numită betablocher şi care inhibă batăile normale ale muşchiului inimii reducând randamentul ei natural. Prin această metodă inima nu mai bate cu amplitudinea necesară organismului şi acest lucru
duce automat la scăderea presiunii sângelui în artere la fel ca şi atunci când un robinet la care se află legat un furtun este închis un pic.

Randamentul inimii este redus prin betaclocheri cu 20-40% si acest lucru va duce inevitabil la:
– distrugerea sigură a muşchilor inimii şi ca urmare la boli cronice de inimă
– lipsa de putere şi energie
– oboseală cronică
– infecţii în sânge datorită lipsei de oxigen şi de sânge proaspăt în extremităţi
– slăbirea sistemului imunitar
– slăbirea tutoror organelor (toate organele sunt alimentate şi întărite cu sângele pompat de inimă.
– capacitate cerebrală scăzută

Alte medicamante date împreună cu betablocherii sunt medicamente care “subţiază” sângele, adică care alterează în mod artificial consistenţa lui sau medicamente care dilată arterele.

Întrebarea 1: Dacă hipertensiunea nu are de a face cu inima – după cunoştinţele actuale ale medicinii – de ce se dau totuşi medicamenete care reduc puterea inimii ?

Pentru că prin aceste medicamente se obţine cel mai rapid efect de reducere a hipertensiunii – efect dorit şi de pacienţi. Însă cu medicamente se produc efecte nefaste şi ireparabile asupra sănătăţii de care vor profita la urmă cel mai mult tot fabricanţii de medicamente.

Întrebarea 2: Betablocherii vindecă hipertensiunea arterială ?
Bineânţeles că nu vindecă nimic pentru că inima are de a face cu tensinea arterială la fel de mult ca şi un robinet cu un furtun înfundat care este conectat la el. Prin închiderea robinetului nu se curăţă furtunul chiar dacă presiunea din acesta scade.

Intrebarea 3: De ce se dau totuşi betablocherii la hipertensiunea arterială dacă nu vindecă nimic?
Tocmai fiindcă nu vindecă se dau aceste medicamente. Dacă medicamentele ar vindeca ceva cine ar mai cumpăra aceste medicamente decenii întregi ? Scopul industriei farmaceutice este profitul şi nu vindecarea. Cu vindecarea nu se fac bani.

Ţntrebarea 4: De ce doctorii nu caută o alternativă mai bună ?
Industria farmaceutică nu produce alte medicamente contra acestei afecţiuni şi ca urmare doctorii nu au ce să aleagă.
Betablocherii funţionează rapid (deşi distrug inima şi slăbesc întregul organism) şi acest lucru le este mai mult decât suficient celor mai mulţi “doctori”. Un doctor adevărat însă va căuta cauza bolii şi va încerca să o înlăture, dar un astfel de doctor este mai rar decat 7 cifre la lotto.

Întrebarea 5: Care este de fapt cauza adevărată a hipertensiunii arteriale ?
Dacă privim sistemul cardio-vascular îl putem compara cu o pompa de apă care ţine apa în circulaţie într-un lac artificial.
Acest sistem format dintr-o pompă (inima), furtun (vase sanguine), un filtru (rinichii). Pompa de apa este aleasă de aşa natură să garanteze circulaţia ideală a apei.

Dacă presiunea din furtun creşte la un moment dat există numai două cauze posibile:
a) indundarea furtunului
b) infundarea filtrului (rinichii)

Reducând randamentul pompei de apă se scade tensiunea ridicată care apare în mod automat în furtun însă acest lucru nu duce la repararea problemei. Un instalator nu va face în acest caz ceea ce trebuie: el va curăţa flitrul înfundat.

În cazul organismului cauza hipertensiunii arteriale sunt rinichii. Rinichii filtrează permanent sângele şi atunci cand randamentul lor scade automat creşte tensiunea arterială căci inima nu işi schimbă randamenetul în funcţie de cel al rinichilor.

De ce scade randamentul rinichilor ?
Rinichii omului sunt organele cele mai puternic legate direct de emoţii şi sunt afectaţi foarte puternic de supărări şi de emoţiile negative, îndeosebi de cele de durată (tristeţe, depresie, decepţii sentimentale, pierderea celor iubiţi, singurătate).

Cei mai mulţi oameni încep să facă hipertensiune arterială după un deces sau o supărare care ţmai mult timp sau o boală care le ameninţă viaţa. În cazul supărărilor cronice rinichii nu mai pot lucra cum trebuie – se strâng de la tristeţe – şi reducându-se capacitatea lor de filtrare creşte în mod automat tensiunea din artere.

Şi conflictele şi enervările zilnice la oamenii care nu sunt trişti sau depresivi duc la hipertensiune arterială, însă acest lucru este cauzat nu numai de randamentul slăbit al rinichilor (cei mai mulţi oamenii au rinichii slabiţi şi înfundaţi) ci mai mult de ficat, care are o funcţie compensatoare la volumul de sânge aflat în circulaţie în organism. Enervearea afectează în mod direct ficatul, căile biliare sau colecistul.
Există şi o tensiune emoţională care strânge arteriile, dar asta nu este de durată.

Ca urmare voia bună,  echilibrul emoţional şi lipsa de frică sunt factorii care vindecă cel mai uşor hipertensiunea arterială.
Fiindcă pacienţii nu ştiu acest lucru, de îndată ce au aflat că suferă de această afecţiune, ei vor lua medicamentele precrise de medic ani de zile – chiar dacă necesitatea lor dispare – fiind convinşi că boala este nevindecabilă şi că trebuie să ia aceste medicamente o viaţă întreagă.

Un alt factor important la hipertensiune este ficatul. Ficatul acţionează ca un rezervor de sânge care menţine cantitatea de sânge din organism la nivelul necesar – asemănător cu rezervoarele de dilatare folosite la instalaţiile de încălzire
Oricine a văzut un ficat de animal îşi poate da seama uşor că acesta este asemănător unui burete care conţine mult sânge.
La mişcare muşchii trebuie alimentaţi cu sânge şi acesta este eliberat de ficat care îl adună în timpul repausului.
Şi la enervare sau emoţii puternice ficatul eliberează acest sânge care se duce în zonele necesare, mai ales la cap unde se creează o congestie. La un om cu fiactul sănătos sângele se retrage repede înapoi în ficat după efort sau enervare, pe când la unul cu ficatul afectat acest lucru nu se mai petrece în mod rapid.

Din cauza afecţiunilor ficatului care, ca şi cele de la rinichi le are aproape orice om din ziua de azi mai mult sau mai puţin datorită la mai mulţi factori (alimentaţie nesănătoasă, lipsa de mişcare, toxine acumulate, calculi renali şi bliari) ficatul nu mai poate îndeplini această funcţie în mod ideal iar compensarea cantităţii de sânge din arterii nu mai poate fi facută în timp util ducând la valori mărite de tensiune.

Un ficat bolnav şi enervările duc deci la valori sşi mai mari ale tensiunii arteriale decât în cazul unui ficat sănătos.
Şi acest lucru este cunoscut: bolnavii depresivi şi mânioşi fac tensiune şi mai mare decât cei care sunt numai depresivi.

Deşi cauza primară a hipertensiunii este pe plan organic sistemul renal, ficatul are deci o influenţă destul de mare asupra valorilor ei.

Al treilea factor la hipertensiunea arterială, care este însă minor, este pierderea elasticitităţii arteriilor. Arteriile elastice sunt în stare să compenseze prin umflare o parte din tensiunea mărită apărută, în timp ce arteriile rigide şi cu elasticitatea alterată vor păstra creşterea presiunii arteriale la valoarea cauzată de emoţia creată.

Întrebarea 6: De ce doctorul meu nu ştie toate lucrurile acestea ?
Doctorii au fost învăţaţi cândva la facultate – iîn mod evident greşit – că hipertensiunea nu are cauze (numită în acest caz “esenţială”) şi că se tratează cu betablocheri sau alte medicamente. Majoritarea doctorilor au rămas la acest stadiu de necunoaştere totală, stadiu la care a ramas şi “ştiinţa” oferită de industria farmaceutică de mai multe decenii. În ultimii 30-40 de ani nu s-a făcut un singur pas înainte pentru vindecarea hipertensiunii, căci cine are oare nevoie de un pas înainte când se câştigă atâţia bani cu betablocheri şi cu alte medicamente ?

Timp de cercetare proprie şi mai ales de gândire doctorii din ziua de azi nu deţin, iar ei, ca şi cei mulţi “oameni de ştiinţă”, se mulţumesc cu ceea ce ştiu deja.

Cum se poate vindeca hipertensiunea în mod adevărat
Pentru a vindeca hipertensiunea există un singur mod real şi eficient: trebuie vindecaăa sau eliminată depresia, supărarea sau tristeţea pacientului ! Acest lucru se poate face în mod efectiv cu ajutorul homeopatiei sau prin schimbarea modului de viaţă.
Cei mai mulţi oameni fac hipertensiune la scurt timp după decesul partenerului sau al unui membru din familie.
O soluţie posibilă ar fi găsirea unui nou partner, găsirea unui nou sprijin în viaţă, etc. Astfel de pierderi nu sunt de înlocuit pentru cei mai mulţi oameni însă există metode de a face faţă mai uşor cu problemele sufleteşti apărute în urma acestora.
Oamenii care au rămas singuri trebuie să încerce să-şi găsească pe cineva, singurătatea şi tristeţea duc la hipertensiune.
Oamenii care se enervează uşor trebuie să îndepărteze sursele conflictelor şi să încerce să se stăpânescă.
Oamenii cu frici de boală şi de spital trebuie să-şi învingă fricile, lucru mai greu posibil din păcate.

În cazul hipertensiunii trebuie tratate cu remedii naturiste atât organele (rinichii şi ficatul) care să ducă la creşterea ei dar mai ales cauzele psihice care duc la dereglarea acestor organe: supărarea, depresia şi enervarea. Acest lucru se poate face cel mai efectiv şi precis cu ajutorul remediilor homeopate.

Tratamentul cu betablocheri şi subţietori de sânge aduce numai daune întregului organism şi nu avizează deloc cauza adevărată a bolii făcând bolnavii dependenţi de aceste medicamente pentru decenii întregi.
În plus, în acest caz este evident faptul că doctorii dau la hipertensiune un mediicament pentru inimă când de fapt cauza bolii nu este cunoscută şi nici atribuită inimii ! Acest tratament este tot aşa o mare prostie ca şi reducerea randamentului pompei de apă în loc de desfundarea filtrului pentru un instalator. Dacă un instalator ar face aşa ceva ar fi concediat imediat. Doctorii fac acest lucru de decenii întregi fără nici măcar să se întrebe care este cauza acestei boli.

Mulţi bolnavi care au reuşit să depăşească stadiul depresiv nu mai au hipertensiune şi nu mai au ca urmare nici nevoie de medicamente dar  iau mai departe din obşnuinţă sau din cauză că doctorii lor nu le spun că nu mai sunt necesare.
Frica de “a se întâmpla ceva” este menţinută şi inoculată de sistemul medical şi aceşti betablocheri se dau în cele mai multe cazuri decenii întregi deşi necesitatea lor dispare des de la sine în multe cazuri.

Alternative eficiente la betablocheri

O alternativă naturală foarte eficientă la betablocheri şi mult mai sănătoasă şi care funcţionează pentru cei mai mulţi bolnavi (dar nu pentru toţi) este remediul naturist de la plafar cu numele de “Regulator de tensiune”. Remediul costa 25 de lei şi se poate găsi peste tot unde este un magazin naturist gen plafar. Remediul merită încercat, deşi nu poate ajuta pe toţi dat fiind factorii diferiţi care cauzează mărirea tensiunii cât şi organele afectate.

Acest remediu nu este cea mai bună alternativă care există căci din păcate nici medicina naturistă nu ştie cauzele adevărate ale acestei boli . Ca urmare, în aceste remedii se află mai mult plante cu efect cardiac când de fapt ele ar trebui să conţină plante care acţionează contra depresiei şi a irascibilităţii iar pe plan organic ar trebui să cureţe rinichii în primul rând.

Mult mai eficiente la vindecarea cauzelor hipertensiunii ar fi deci drenoare renale şi hepatice, remedii care înlătură depunerile din rinichi împreună cu remedii naturale contra depresiei sau a irascibiliăţii.]

Ce face medicina ca să scadă “hipertensiunea” în mod forţat şi contra dorinţei corpului ?
1. Reduce randamentul inimii blocandu-I muşchii cu ajutorul la betablocheri sintetizate dupa otrava de şarpe care paralizează inima. Ca urmare muşchii inimii sunt deterioraţi
2. Dilatează forţat arterele cu ajutorul la o altă otravă de şarpe, numiţi inhibitori ACE. Arterele se strică şi se rup în urma dilatării forţate şi trebuie reparate constant de organism. La reparare este necesar colesterol (produs de ficat). Medicul dacă vede colesterolul mărit îl combate cu alte medicamente în loc să înţeleagă că el este cauza măriri lui în sânge.
3. Subţiază sângele în mod forţat cu medicamente toxice (subţietori sintetici de sânge, aspirină, etc.)
4. Alte tâmpenii
Istoria inhibitorilor ACE
Veninul viperei-cu-gropiţe a dus la crearea în anii ’70 a unei clase de medicamente numite inhibitori ACE, folosiţi pe scară largă împotriva hipertensiunii. Cercetătorii au început prin a se întreba de ce lucrătorii de pe plantaţiile de banane din Brazilia care erau muşcaţi de aceşti şerpi leşinau cu tensiunea scăzută. Apoi au extras componenta esenţială din venin care scădea tensiunea. Dar managerii companiilor farmaceutice nu erau convinşi că veninul care provine din colţii de şarpe ar salva vieţi omeneşti. Şi nu poţi pur şi simplu să pui veninul într-o pilulă pe care să o dai pacienţilor, aşadar componenta utilă din venin trebuia modificată la nivel molecular – redimensionată şi ajustată pentru a supravieţui mediului dur din sistemul digestiv uman. În cele din urmă, o versiune sintetică a ajuns să fie folosită în studii clinice, iar în 1975 a fost aprobată utilizarea primului medicament oral pentru hipertensiune, captopril. Clasa de medicamente a inhibitorilor ACE inaugurată de captopril tratează în prezent zeci de milioane de oameni din întreaga lume, având vânzări de multe miliarde de dolari.Când cineva ia o pastilă cu un inhibitor ACE (substanţa activă este enalapril) are parte de acelaşi efect pe care îl produce o parte din veninul injectat de vipera-cu-gropiţe din Brasilia. Preparate cu Enalapril: Enap, ACEpril, Alapril , Benalapril , Corvo Elpradil , Epril , Jutaxan, Mepril , Renistad , Renitec , Reniten , Xanef, etc.Formula Enalaprilului este C20H28N2O5. Generatia a douaa  acestei substanţe se numeşte ramipril sau ramiprilum. Formula lui este C23H32N2O5.
Care este schimbarea ? Schimbarea este mai mult cosmetică.
Aşa cum se poate vedea din formula chimică la Ramiprul s-au adaugat 3 atomi de carbon şi 5 de azot, deci această substanţă este şi mai toxică ca prima.
Probabil schimbările au fost necesare pentru patenţarea unei noi substanţe cu acelaşi efect care se poate vinde mai scumpă decat o substanţă “veche” la care patentul a expirat. Medicamente cu Ramipril : RAMIPRIL-AC, Delix , Hypren , Lannapril , Ramicard , Ramiclaire , Ramilich , Triatec , Tritace, Vasotop , Vesdil , etc.
        Ce se intâmplă în mod logic dacă se scade în mod forţat presiunea arterială necesară organismului ?
a) Sângele nu mai ajunge la creier (ameteli, dureri de cap, leşin, randament mental scăzut)
b) Sângele nu mai ajunge la periferie (mâini şi picioare reci, probleme legate de potenţă, nas rece sau vânăt, buze vinete, amorţeli în membre, infarct)
c) Oxigenarea defectuoasă a sângelui şi slăbirea tuturor organelor căci toate au nevoie de sânge. Ca urmare se măreşte pericolul de infecţii, apare obosela cronică, scade randamentul organelor. Pe lângă aceste lucruri şi aşa destul de grave, substanţa activă nu este singură şi izolată în medicament, ci pe lângă aceasta sau legată de aceasta se află o mulţime de alte molecule (toxice) care trebuie annihilate sau transformate de corp pentru a nu periclita viaţa. În general substanţele toxice care nu poti fi eliminate prin urină trebuie eliminate prin piele.Însă lista daunelor şi a efectelor secundare nu se termină aici.
În urma acumulării acestei substanţe în corp mai apar şi alte efecte secundare ciudate care sunt enumerate şi pe hârtia însoţitoare pe care nu o citeşte aproape nici un pacient
şi pe care medicii o cred un fel de listă cu efecte foarte puţin probabile. Însă aceste efecte secundare sunt tot atât de sigure cât şi răsăritul soarelui a doua zi.
– Tuse seacă, răguşeală şi dureri de gât.
– Atacuri astmatice
– Urticarie, iritaţii de piele. Pe barbati probabil că cel mai mult îi afectează scăderea inevitabilă a potenţei datorită scăderii presiunii sângelui.
Sau poate reducerea capacităţii mentale, ameţeli sau dureri de cap.Însă efectul cel mai grav este de fapt distrugerea şi îngroşarea arteriilor care în urma joculul permanent de dilatare-contractare primesc crăpături pe care corpul este nevoit să le cicatrizeze permanent.Oare cine ar mai lua aceste pastille dacă ar şti sau înţelege ce înseamnă de fapt să fii muşcat zilnic de un şarpe care să îţi dilate arteriile în mod forţat la care trebuie adăugate efectele toxice ale celorlate substanţe din medicament. Cauza hipertensiunii nu este înlăturată de nici un medicament dat la pacienţii cu hipertensiune. Tot ce se face este lărgirea arterelor sau slabirea muşchilor inimii, care nu este decât o scădere forţată dar nicidecum bună deoarece sângele trebuie să ajungă în aceeaşi cantitate la organe.Acest tratament idiot nu l-ar putea face nici un mecanic sau grădinar. Ei ar desfunda filtrul şi ar menţine cantitatea de apă sau fluid la acelaşi volum. Doctorii însă reduc cantitatea de sânge transportată. Spre dauna pacientului.

Sursa:http://sanatate.findtalk.biz/t365-despre-cauzele-adevarate-ale-hipertensiunii-arteriale

Şi un comentariu postat, ce completează frumos acest articol:
[La vârstnici des tensiunea mărită este normală. Pe vremuri tensiunea se calcula cu formula vârsta + 100.
La un om de 70 de ani tensiunea normală era până la 17 (170).
Însă industria farmaceutică a schimbat această regulă după ce a inventat medicamente profitabile cu care se poate suprima tensiunea.
Acum unui om de 70 de ani i se spune ca normal ar fi doar 130-140 si de aceea daca are 170 trebuie sa ia medicamente.
Acum 40 de ani nu trebuia să ia nimic, doctorul îl trimitea acasă şi îi spunea că este sănătos.

Tensiunea arterială este controlată şi de rinichi prin hormonul renina. Ca să poată curăţa sângele în timp util, când randamentul rinichilor scade de la un şoc emoţional, o boală sau de la epuizare, rinichiul trebuie să mărească tensiunea (presiunea sângelui) ca să ajungă să cureţe suficient de bine sângele.

Medicamentele date de medici se lupta deci contra inteligenţei şi voinţei corpului. De regulă corpul reuşeşte să menţină, în ciuda medicamentelor, tensiunea destul de mărită ca să poată curăţa suficient sângele. Un sânge care nu este curăţat bine de rinichi otraveşte corpul.
Exact asta face medicina cu medicamentele date: opreşte corpul de a curăţa suficient sângele.]

2 thoughts on “O analiză a adevăratelor cauze ale hipertensiunii arteriale … şi nu numai !

  1. 6 soluţii pentru SĂNĂTATE. Hipertensiunea poate fi tratată FĂRĂ MEDICAMENTE
    http://ziuadecj.realitatea.net/utile/6-solutii-pentru-sanatate-hipertensiunea-poate-fi-tratata-fara-medicamente–100448.html

    Plante care ajuta la normalizarea tensiunii arteriale

    https://www.farmaciata.ro/farmacia-naturii/item/23922-plante-care-ajuta-la-normalizarea-tensiunii-arteriale

  2. Înainte limita maximă admisă a colesterolului era de 280, din câte ştiu. Acum este considerat mare şi primeşti medicaţie pentru a-ţi fi scăut…Şi colesterolul prea mic dă o proastă funcţionalitate a organismului………….

Comments are closed.