TUNEL URIAŞ care leagă două ţări, descoperit de un arheolog: “ISTORIA OMENIRII va trebui rescrisă”

TUNEL URIAŞ care leagă două ţări, descoperit de un arheolog: "ISTORIA OMENIRII va trebui rescrisă"

image001

Sursa: www.realitatea.net/tunel-urias-care-leaga-doua-tari-descoperit-de-un- arheolog-istoria-omenirii-va-trebui-rescrisa_1382663.html

Arheologul german Heinrich Kush a descoperit o rețea de tuneluri, veche de peste 12.000 de ani, care leagă Scoția de Turcia, scrie realitatea.net.

Descoperirea este una senzațională pentru că atunci când se vor descoperi mai multe elemente, istoria omenirii va trebui rescrisă, scrie efemeride.ro.

Descoperirea tunelului uriaș a fost efectuată imediat după ce misteriosul sit arheologic de laGöbekli Tepe a fost supus unor cercetări amănunțite în 1994.

Arheologul german Heinrich Kush a văzut că orașul antic este conectat la o rețea impresionantă de tuneluri și în acest fel a început explorarea lor.

image002

Concluzia a fost una de excepție, pentru că un tunel sau mai bine spus o imensă rețea de tuneluri traversează întreaga Europă, legând astfel Scoția de Turcia.

Se presupune că aceste tuneluri misterioase au fost săpate cu peste 12.000 de ani în urmă.

image003

FOTO: www.dailymail.co.uk

Acest fapt schimbă radical perspectiva istoricilor asupra neoliticului, pentru că oamenii din acea vreme trebuiau să aibă nu doar unelte speciale, dar și viziune asupra modului de lucru.

Înălțimea tunelurilor este de circa 70 de centimetri și pe alocuri există anumite zone de depozitare și refugiu.

Această rețea imensă, de peste 1000 de tuneluri interconectate, este precum o autostradă din zilele noastre, pe care oamenii din neolitic o foloseau ori de câte ori aveau nevoie.

Oare de ce aveau nevoie de un tunel atât de lung?

Arheologii sunt de părere că acesta este mai mult un refugiu dar și o cale de scăpare din fața pericolului.

Bineînțeles că nimeni nu poate să spună cu certitudine despre ce pericol era vorba, dar este limpede că ceva impresionant amenința specia umană la suprafața pământului.

Mai mult de atât, nu putem să ne întrebăm cărui motiv i se datorează lungimea de mii de kilometri a rețelei subterane.

De ce oamenii primitivi aveau nevoie să circule tocmai din Scoția și până în Turcia?